top of page

Omplassering av Onix

Etter en del frem og tilbake her har vi konkludert med at vi ikke kan beholde Onix hos oss. Han har kommet langt i treningen, og har blitt en veldig mye mer fornuftig og håndterlig hund nå enn han var da vi fikk han. Men energinivået i hjemmet vårt er triggende for han, og han leter derfor etter et rolig hjem der han får slappe av og finne roen.

Navn: Vatnebygda's Fjord Regnr:

NO61535/21

Født: 04.08.2021

Farge: Svart

Kjønn: Hannhund


-Begge testikler har kommet ned

-Påvist katarakt, må øyelyses igjen om et år for å sjekke utvikling.

-Ca 17kg

-Rasetypisk utseende, og har fått Cert på utstilling


Passende hjem: Rolige folk med god tid i hverdagen. Han kan gjerne bo med andre hunder, men det bør være rolige hunder med lavt energinivå (feks en lugn labrador). Nøkkelen er rolige omgivelser, og ikke småbarnsfamilier med høyt tempo hjemme.


Onix er veldig flink til å gå pent i bånd, og pleier å gå pent ved siden av sin fører. Det er også overraskende lite lyd i han til Buhund å være. Han blir også sjeldent trigget av bjeffingen til våre andre hunder når de ser rådyr, eller folk som går forbi huset vårt. Han er nokså matmotivert og lekemotivert, så begge fungerer bra som belønning i trening. Han er også veldig omgjengelig med andre hunder som han omgås med, og har aldri vært aggressiv. Han er generelt veldig underdanig, og tilpasser seg alle beskjeder han får fra tispene her i huset. Han er også tålerant med barn, så lenge de er rolige rundt han. Jeg har blant annet syklet litt med han, og han viser stor interesse for trekk, så jeg ser for meg at han kan bli en god trekkhund på sikt (for ski, spark, kickbiken osv)


Etter vi overtok han har han hatt enorm fremgang i håndternig. Nå er det enkelt å klippe alle klørne og børste han, og jeg har startet tilvenning til blåser og hatt flere vellykkede økter med blåseren. Det er heller ikke noe problem å bade han i dusj/badekar.


Onix sine utfordringer er hovedsakelig:

-Utagering på hunder som kommer for nærme. Han reagerer med grov lyd og kaster seg mot dem. Viktig å påpeke her at han ikke er aggressiv, men lager mye lyd.

-Utagering på sykler, motorsykler, sparkesykler, joggere og barn som løper. Dette har vi jobbet mye med etter vi overtok han, og han viser enorm fremgang.


Vi har tatt Onix med på hundeutstillinger, Sørlandssenteret, Hove og andre områder med mange triggere og jobbet mye med å beholde roen i stressende omgivelser. Han er generelt veldig rolig på slike plasser, og klarer å hente seg fort inn igjen hvis han har fått et utfall. Vi har også testet å ha han hjemme alene med bare Stig og Max (9 år gammel, svært rolig Golden) og da var han en rolig, snill og bedagelig hund. Han trigges av energien til tispene her i huset, og kommer til å ha det best hvis han får være alene eller med rolige hunder.

Ved interesse, send oss en e-post på granskauenkennel@gmail.com så tar vi dialogen derfra.

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page