top of page

Rallystevne i Haugesund 24.-26.september 2021

Det ble en knakende god helg i Haugesund! Jeg, min bestevenninne Tone og Lexie satt oss i bilen fredags morgen og kjørte til Haugesund for å være med på et 3-dagersstevne. Lexie skulle få debutere i klasse 2 og vi var veldig spente på hvordan dette skulle gå. Vi hadde også vært så heldige at vi fikk låne et innredet naust av en annen buhund-entusiast. Derfor kjørte vi helt over fylkesgrensa til Vestland og inn i Sveio før vi innkvarterte oss i et vakkert naust ved sjøen. Etter et par timer gjorde vi oss klare til helgens første stevne arrangert av Karmøy Hundeklubb.

Det var en relativt grei bane vi møtte denne dagen, med hinder i starten av banen som hjalp oss å slå dem litt på. Lexie gikk helt suverent denne dagen, og hadde en helt strålende debut i klasse 2! Det resulterte i 195 poeng, 3.plass i klassen, direkteopprykk til klasse 3 og første napp!!

Dato: 24.september 2021

Arrangør: Karmøy Hundeklubb

Dommer: Birgitt Espeland

Vi var særdeles slitne etter denne lange dagen, så da vi kom oss tilbake til naustet tok det ikke lang tid før alle tre sluknet. Vi våknet opp til en solfylt og deilig morgen med nydelig sjøutsikt og koste oss med frokost og kaffe på brygga før turen bar til stevneplassen.

Denne dagen var det flere utfordringer for utøverne med sterk vind fra vest, og gokart-stevne rett ved siden av. Så støy var det ikke manko på, men solen skinte heldigvis så vi hadde motet på topp. Denne dagen gikk det ikke like bra som første dagen. Vi har tydeligvis ikke trent nok på å gå baner med andre mennesker (dommere) i banen, og Lexie syntes nok dommeren så veldig ensom ut. I et distrahert øyeblikk tok hun seg derfor en tur bort til dommer for å hilse på, og etter noen flere skilt tok hun seg en tur inn i teltet for å hilse på skriverne før vi endelig klarte å komme oss over målstreken. Det be riktignok ikke disk denne dagen, men det ble nok poengtrekk til at vi endte med 170 poeng og en blå sløyfe i klasse 2.

Dato: 25.september 2021

Arrangør: Haugesund og omegn hundeklubb

Dommer: Ghita Fossum

For å roe ned nervene og la Lexie få strekke litt ekstra på beina tok vi etter stevnet en tur opp til Tømmerhammaren som var en tur på et par kilometer inn i heia rett fra stevneplassen. Her møtte vi på mye myr, og var på ingen måte tørrskodd når vi kom frem. Lexie derimot storkoste seg, og fikk noen skikkelige buhund-kick underveis. Utsikten på enden var upåklagelig, og vi kunne med god samvittighet kose oss med lørdagsgodt denne kvelden. Vi var også veldig fornøyde med at kl 16 denne dagen åpent endelig landet opp igjen - og alle Koronarestriksjoner ble endelig opphevet.

Søndag og siste stevnedag! Vi startet nok en nydelig morgen på naustet med frokost og kaffe på bryggen, og vasket oss ut før vi møtte opp på stevneplassen denne søndagen. I dag var det fortsatt litt vind, men lite annet støy fra området. Mange slite hunder og hundeførere, men vi gjorde vårt beste og utenom en liten svipptur bort til dommeren (i dag også) klarte vi oss helskinnet gjennom banen. Det skal sies at dagen i dag var vanskelig, for vinneren i klasse 2 vant med 190 poeng! Vi endte med 4.plass og 187 poeng som vi sier oss svært fornøyd med! Det betyr også at napp nummer 2 er i boks.

Dato: 26.september 2021

Arrangør: Haugesund og omegn hundeklubb

Dommer: Ghita Fossum

Slitne og fornøyde satt vi oss deretter i bilen og satte snuta hjemover til Høvåg.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page