top of page

Rallylydighetstevne i Egersund 24.-25.juli 2021

Updated: Aug 16, 2021

Bernegården's Ragnhild "Lexie" har hatt sin debut i Rallylydighet, og FOR en helg det var!

Siden jeg ville kjøre direkte til Egersund etter jobb fikk Lexie bli med på jobb, og lå eksemplarisk på gulvet under pulten min hele dagen. Så var tiden kommet for å stenge kontoret, og vi tok turen mot Egersund. Jeg hadde sett på kartet at det var et sted som het Vannbassengane i Egersund, og her var det store og flotte skogpartier til å henge opp en hengekøye. Det gjorde vi, og hadde en flott natt i skogen med kjempefin utsikt. Morgenen etter hadde vi god tid til å pakke opp, lage frokost og kaffe, før vi gikk tilbake til bilen og kjørte mot Dalane Hundeklubb. Allerede tidlig på morgenen var det startet å bli nokså varmt, så silvershaden kom fort på plass da vi parkerte.

I klasse 1 var det hele 28 påmeldte deltagere, og alle møtte opp. Derfor ble briefingen delt i 3 slik at selve klasse 1 ikke startet før nærmere kvart på 11. Vi skulle starte som nr 15, så vi startet først å varme opp når nr 12 var i ringen. Siden det var så varmt varmet vi ikke opp mer enn helt nødvendig, og forholdt oss mest i skyggen. Så var det vår tur, og Lexie var sååå flink! Jeg følte umiddelbart at det gikk veldig bra, og visste bare om en dobbelkommando jeg måtte hive inn. Så var det bare å vente til klasse 1 og 2 var ferdig (som tok et par timer). Under premieutdelingen leste de opp flere og flere navn, og mange disket i dag. Sannsynligvis var det en del disk siden de slet i varmen. Mange av dem var veldig uoppmerksomme som et resultat av dette. Men mitt navn ble ikke ropt opp. Til slutt var det bare et navn igjen, og seieren ble et faktum. Lexie fikk altså den beste debuten jeg kunne drømt om!!! Vi fikk 198 poeng som altså betyr napp, direkteopprykk, bronsemerket og vi VANT!!!! Av hele 28 deltagere VANT VI <3 Jeg er så stolt!!!!

Det hadde fortsatt å bli varmere i løpet av dagen, så da premieutdelingen var over kjørte vi opp til et vann like ved og tok oss et avkjølende bad. Siden vi hadde en del timer igjen av dagen ville vi ta oss en tur til Trollpikken som også ligger i Egersund. Selv om selve turen ikke var veldig lang, var vi veldig takknemlige for alle bekkene vi fant langs veien slik at Lexie kunne kjøle ned potene sine. På veien fikk vi nærkontakt med både kuer og sauer. Til slutt kjørte vi til en parkeringsplass ved en del turstier, og fant oss en flott plass med utsikt ut mot havet hvor vi kunne overnatte. Køya ble hengt opp, kveldsmaten fortært, og jeg har aldri opplevd Lexie så rolig og sliten noen gang. Hun sovnet tvert i det vi la oss i køya, og dermed fikk vi begge en god natts søvn.

Så var dag nr 2 på stevnet kommet, og vi gjorde som vi pleier. Vi pakket sammen i god tid, og nøt en kopp morgenkaffe med nydelig utsikt før turen gikk tilbake til bilen. Vi ankom stevneplassen i god tid, og i dag hadde de tatt en avgjørelse på å holde stevnet innendørs av hensyn til hundene i varmen. Det var riktignok varmt uansett, men det hjalp veldig godt på temperaturen. Vi hadde litt tidligere start denne gangen, og hadde en god følelse da vi gjorde oss ferdig med løpet vårt. Jeg visste jeg hadde en repetisjon, så følelsen på en god poengscore var god i dag også. Det var utrolig mange flotte løp denne dagen, så det hadde hatt en god effekt å flytte stevnet inn i hallen. Under premieutdelingen noen timer senere var faktumet klart at det veldig mange bra poengsummer! Igjen blir en og en lest opp, og jeg er ikke en av dem. Til slutt er det bare pallplassene igjen, og vi kom på 3.plass med 195 poeng!! Vi visse som sagt om 3 av disse poengtrekkene for repetisjon, og så hadde vi en dobbelkommando i tillegg. Men, denne scoren betyr et nytt napp og direkteopprykk på Lexie og jeg!


Jeg er så utrolig stolt av denne lille frøkna som har klart å oppnå pallplass begge dagene i sin debuthelg mot hele 28 deltagere i klassen! Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen <3
16 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page