top of page

Mye spennende som skjer!

Updated: Nov 9, 2023

Ja, jeg må vel bare innrømme først som sist at jeg har en tendens til å bite over alt for mye på en gang. Og når man i tillegg lider av å alltid måtte gjøre ting 100% når jeg faktisk velger å gjøre dem, så ender det opp med å bli både energikrevende og tidskrevende. Det har gjort at jeg i høst har måttet gjøre noen prioriteringer, som også fører til noen nedprioriteringer og omprioriteringer etter hvert for å tilpasse til hva jeg har kapasitet til.

Gjerde med buhund på

Det største jeg har holdt på med i høst er definitivt NKK Trinn 1 Instruktørutdannelsen som har krevd svært mye av meg både med hensyn til tidsbruk og til energibruk. Jeg har gjennomgått 60 timers undervisning fordelt på 4 helger, samt mye tid på forberedelser innimellom. Det er et stort og omfattende pensum som inneholder både pedagogikk og hundetrening. Vi har øvet oss mye på å planlegge kurs og leksjoner, hvordan de enkelte leksjonene skal bygges opp, og øvet oss mye på å fremføre disse for hverandre. Det har vært svært mentalt krevende å være med på, men også utrolig lærerikt og nyttig for tiden fremover når jeg faktisk skal starte som instruktør. Dersom jeg består eksamen 9.desember vil jeg kunne bruke tittelen NKK Trinn 1 Instruktør og være sertifisert til å holde kurs innenfor all grunnopplæring av hund, samt bedømme bronsemerkeprøven.

3 hunder i stallen

I tillegg har jeg også vært veldig aktiv digitalt i det siste. Jeg er en av flere instruktører som er med på en spennende lansering for en nettside som skal lansere nettbaserte kurs. I den forbindelsen har jeg brukt veldig mye tid på å lage 3 komplette nettbaserte hundetreningskurs som snart blir lansert. Der vil det bli mulig å finne et nybegynnerkurs i hundeparkour, et valpekurs med fokus på hvordan man får en trygg og rolig valp, og et kurs i hundespråket som gir en litt dypere innføring i hundens signaler og hva de betyr. Disse ble jeg ferdig med å sende inn rett før månedsskiftet, og venter i spenning på lansering! Jeg skal komme med mer info så snart det er publisert!

3 hunder sitter på et veltet tre

Jeg har også blitt med som ambassadør for Vofsa, og i den forbindelse har jeg også blitt med på å lage forskjellige innslag til de to julekalenderne de har lagt ut for salg. Der er det noen spennende temaer som gjennomgås både fra meg og andre ambassadører med gode tips og triks til både hverdagslydighet, aktivisering og rallylydighet.

Tre hunder hos veterinæren

Og så har gullene vært hos veterinæren og fått oppdatert sine vaksiner. Keila og Max fikk påfyll av sin årlige dose, mens Fiona og Keila fikk sine to doser med ormekur slik at de er klare for avreise til Danmark neste helg! Max fikk sin årlige seniorsjekk, og han er en frisk og fin senior med WOW-tenner! Han har startet på en liten kur for leddene, men ellers i helt topp form og stabil på sine 35kg.

Oversiktsbilde fra Kristiansand Hundeklubb

Og oppå alt det andre så er jeg jo styremedlem i Kristiansand Hundeklubb, og medlem av komitéen for Rallylydighet. Det innebærer jo litt diverse styremøter og arbeid for klubben, og mitt hovedansvar denne høsten har vært å starte opp vår helt egne Cup i Rallylydighet i samarbeid med Retrieverklubben. I den forbindelse har jeg også fått forsøke meg som dommer i flere av klassene, og jeg har lært utrolig mye gjennom å være med på dette. Nå er siste runde gjennomført og sammenlagtvinnerne er kåret. Så nå gjenstår bare å arrangere en hyggelig juleavslutning for klubben en søndag i desember, før jeg kan ta en kort vinterpause.

Det har vært mye spennende som skjer! Nå begynner ting heldigvis å roe seg, og diverse kurs og digitale materialer er innlevert slik at jeg kan fokusere litt mer på de tingene som gjenstår. Det har vært en svært lærerik og travel høst, men jeg ser hvor mye jeg kommer til å sitte igjen med i etterkant som resultat, og det gleder meg stort!


59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page