top of page

Eneste buhund med sin tittelrekke ❤️

Jeg liker enkel statistikk, og jeg ble veldig nysgjerrig da jeg i sommer fikk høre at Fantejentas Caja var den aller første buhunden med N RL CH tittel (og med Svensk RL CH attpåtil). Fantejentas Berger ble buhund nummer 2 (han tok CH tittel i 2022 - så han kommer ikke med på statistikken før til neste år), og Keila ble buhund nummer 3 med denne gjeve tittelen!

Ved utgangen av 2022 har hun nemlig det vakre navnet:

N UCH N RL CH RLI RLII RLIII LPI Bernegården's Lara.

Men så ble jo mitt matematiske hode engasjert, og jeg ønsket å finne ut av hvor mange andre buhunder som for eksempel har titler innen lydighet (LP) og eventuelt i hvilke andre sporter. Statistikken jeg har funnet går bare tilbake til 2012, så inntil nå kan jeg ikke si med sikkerhet at det ikke finnes hunder med slike championater og mellomtitler. Men jeg har allikevel funnet følgende statistikk som gjelder for perioden f.o.m. 2012 t.o.m. 2021.


LP - Lydighet

To buhunder har oppnådd LPI tittel, ingen buhunder har i denne perioden fått tildelt høyere tittel i LP.

RL - Rallylydighet

Klasse 1 - 19 buhunder har oppnådd RLI tittel i denne perioden

Klasse 2 - 10 buhunder har oppnådd RLII tittel denne perioden

Klasse 3 - 3 buhunder har oppnådd RLIII tittel denne perioden

Klasse Elite - 1 buhund har oppnådd N RL CH tittel denne perioden

Andre championater:

Norsk Blodspor Champion - 2stk

Norsk Viltspor (F) Champion - 1stk

Nordic Utstilling Champion - 6stk

Nordisk Utstilling Champion - 11stk

Norsk Utstilling Champion - 85stk

Utenlandsk - 5 (litt usikker på hva denne kategorien innebærer, for jeg fant ingen direkte fellesnevner blant de 5 hundene).

Det jeg også legger merke til her er at det ikke i hele denne 10-årsperioden har vært en buhund med noen form for AG tittel. Jeg vet det er flere som trener agility med hundene sine, men det er altså per nå ingen titler tildelt buhunder i Agility siden 2012 (med mindre det dukker opp noen fra 2022). Det er en trend jeg håper snur, for buhunden egner seg definitivt til denne sporten også!

Jeg synes det var veldig moro å publisere denne statistikken nå, for jeg vet at det kommer en rekke flere hunder med på denne listen når 2022 tas med i listen!! Inkludert Keila som har oppnådd både RLIII, N RL CH, N UCH og LPI i løpet av dette året ❤️Jeg kan også nå med sikkerhet si at Keila er eneste buhund med sin tittelrekke, med både RLCH, UCH og LPI.

Hvem vet, kanskje vi klarer å bli den første buhunden med AG tittel?

105 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page