top of page

Valpeshow i Egersund

Denne helgen har vi vært på valpeshow i Egersund arrangert av Dalane Hundeklubb på Fotland. Granskauens Borgny Ragnhildsdotter "Fiona" og Granskauens Bjarne Ragnhildsson "Polo" var påmeldt med henholdsvis Ina og Rachel som handlere. Rachel er også en buhundeier og har hannhunden Loki fra før, og hun har hatt Polo på prøve i en periode for å se om Loki kunne akseptere å få en buhund til i hus. Inntil videre har dette gått veldig bra, og håpet er at Polo blir boende der hos dem.

Det var bare disse to buhundene påmeldt, og begge har akkurat blitt 4 måneder gamle og stilte derfor i 4-6mnd klassen. De oppførte seg begge helt eksemplariske i ringen, og fikk helt suverene kritikker fra dommeren Kurt Espeland. Resultatet ble HP på begge to, Fiona ble BIR Valp og Polo ble BIM Valp. Kritikkene skryter av at valpene er svært godt utviklet og bygget for alderen, trivelige vesener med vennlig gemytt, og lover svært godt for fremtiden. Det var helt utrolig moro å høre som oppdretter av dette nydelige kullet.

Vi gleder oss allerede til neste valpeshow! Vi reiser opp til Påskeutstillingen i Vikersund og stiller både valper og voksne hunder der oppe. Utstillinger er utrolig gode arenaer både for å vise frem hunden og få en kritikk på den, men også for å drive med miljøtrening. De får øvet seg på å måtte fokusere og jobbe i utfordrende omgivelser, og de får en gyllen mulighet til å øve seg på å finne roen. Siden valpeshow er uoffisielt er det også helt uten press for prestasjoner, og hele showet er for moro skyld. Som oppdretter er det selvfølgelig godt å få en bekreftelse på at kullet er bra, og at det foreløpig ser ut til at vi har produsert noen svært gode representanter for rasen vår. Alt i alt er det derimot først og fremst god trening for valpene, og trivelig sosialt samvær for oss tobeinte (og flotte sløyfer naturligvis).


21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page