top of page

MyDog 2 2024 og ny Internasjonal Junior Champion!!

En del av forhåpningene inn mot denne sverigeturen var nettopp det at Fiona allerede hadde fått JuniorCacib i både Norge og Danmark, og manglet derfor bare et i et tredje land for å kunne søke om tittelen C.I.B.-J som betyr Internasjonal Junior Champion. Siden torsdagen også gikk så bra som den gikk var nervene i høyspenn. Fiona var denne dagen eneste tispa i buhundringen som ikke allerede var svensk champion, så alt hun trengte var å få CK for å kunne innhente flere store premier!

Fiona oppførte seg eksemplarisk i ringen, og viste seg absolutt fra sin beste side. I dag hadde vi hele to dommerelever, så det var nok av hender som ville kjenne og se på hundene. Og det tok da også ekstra lang tid for hver hund siden dommeren brukte en del tid på å forklare og lære bort til elevene sine (hvilket vi jo setter pris på at blir gjort skikkelig). Men det betydde jo også at jeg fikk høre en god del av tilbakemeldingene før den faktiske dommen falt. Dommeren beskrev Fiona på en kjempefin og lovende måte, hvilket også kritikken gjenspeiler. Det ble også brukt en del tid både torsdag og fredag til å forklare elevene hvordan de skal sammenligne svarte mot blakke buhunder, og hvordan de skal sørge for å dømme dem likt selv om noen feil/mangler kommer lettere til uttrykk på en helsvart hund, enn på en blakk hund med noe mer fargespill. Dette satt jeg også veldig stor pris på å overhøre!

Men så falt den endelige dommen, og jeg jublet så stille jeg klarte da ringsekretæren ropte opp Excellent med CK, for da visste jeg at vi hadde oppnådd nøyaktig det vi kom for 🌟🥳

🌟Granskauens Borgny Ragnhildsdotter "Fiona" fikk Excellent med CK 1JKK Jun.Cacib 2BTK Cert, BIR-Junior og Cruftskvalifisert ❤️

🌟Bernegården's Lara "Keila" fikk Excellent med CK 2CHKK 4BTK Res.Cacib Res.Cert

Med svensk Cert i boks vil Fiona også bli Svensk utstillingschampion den dagen hun får sitt siste Cert i Norge og blir Norsk utstillingschampion, men det må hun fortsatt vente en stund på siden minst et av certene må tas etter fylte 2 år (og hun er jo bare såvidt bikket 1 år nå). Men, gledesutbruddet mitt var på grunn av det faktum at hun nå fikk sitt siste Junior Cacib hvilket betyr at hun ble en sjelden innehaver av tittelen C.I.B.-J som betyr at hun er en Internasjonal Junior Champion. 🥳🥳🥳🥳Hennes tittelrekke er derfor allerede C.I.B.-J DK JV-23 bare 14,5 måneder gammel!!


15 views0 comments

コメント


bottom of page