top of page

Hva slags utstyr bør du ha til NKK utstilling?

Det er nok mange som har sett bilder og videoer av en utstilling, som frykter at man trenger en haug av greier for å drive med utstilling. Det er heldigvis en sannhet med store modifikasjoner. Det er absolutt ingen tvil om at det finnes utallige forskjellige typer utstyr som KAN brukes på utstilling, men det er absolutt ikke noe krav om at man må ha alt dette. Selvfølgelig har jeg sett på både dresser kledd i paljetter, rosa kofferter med glitter på, og staselige bånd som gjør at både hund og eier skinner fra topp til tå, men det er kun personlige ønsker og ikke noe som er forventet.

Er du helt fersk i utstillingsringen, har jeg laget et helt nesten 3 timer langt nettkurs for nybegynnere som ønsker en god innføring før de skal dra på sin første utstilling:

Ina i utstillingsringen

Det er derimot noen få ting du MÅ ha, og en liten liste over ting du BURDE ha når du skal dra på utstilling med hunden din. Listen over obligatorisk utstyr er heldigvis veldig kort:

  1. En hund

  2. Vaksinasjonskort

  3. Startnummer

  4. Nummerlappholder (noe å feste nummerlappen/startnummer med)

Så er det en litt lengre liste over utstyr som er lurt å ha med:

  1. Utstillingsbånd (nokså tynt som ikke legger ned mye av pelsen til hunden)

  2. Godbiter eller noe annet å belønne hunden med

  3. Bur hunden kan hvile i før det er din tur

  4. Stol å sitte i (det blir myyye venting på en utstilling)

  5. Vann/drikke/mat til deg og hunden


Jeg har både nummerlappholdere og mange forskjellige utstillingsbånd i min nettbutikk. Her kan du finne både helstrup utstillingsbånd, halvstrup utstillingsbånd eller bare kobbel med eller uten perler.

 
Keila har blitt BIR

Når det gjelder bekledning er det veldig forskjellig hva du ser i en utstillingsring. På mindre utstillinger eller rasespesialer er det ofte mer uformelt med alt fra turtøy til penklær. På en NKK utstilling er det mer vanlig å se stivpyntede damer og menn, men dette er bare en liten brøkdel av alle de påmeldte. Det er ingen skrevne regler om hvordan man skal kle seg, men det heter seg at man skal "kle seg i respekt for dommeren". Med det så menes det at man ikke skal komme ustelt, skitten eller med hullete klær. Man skal kle seg pent og rent, men det er ingen krav til hverken paljetter eller slips. Hvis du ønsker å løpe med bukse bør du tenke på at den skal være nokså tettsittende til benet slik at ikke buksebeinet slenger mot hunden mens du løper. Tilsvarende også hvis du ønsker å løpe med kjole eller skjørt, så bør dette være nokså tettsittende, eller av en slik passform at det ikke blir forstyrrende for hunden din. Når det gjelder fargevalg bør du tenke over hvilken farge du har på hunden som du skal stille ut. Fargen på klærne dine bør stå i kontrast til fargen på hunden din, slik at hunden ikke går i ett med bakgrunnen, og slik at dommer klarer å se hunden så tydelig som mulig. Det betyr at hvis du har en svart hund bør du velge en underdel med lyse eller knæsj farger annet enn svart og mørk brun. Stiller du en hund som er lys kan du gjerne velge svarte bukser.

Ina og fiona

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page