top of page

tor. 20. juni

|

Høvåg

Temakurs - Aktivisering av hund

Temakurs: Aktivisering! Fyll på verktøykassen med forskjellige aktiviteter vi kan gjøre med hundene våre for å gi dem både fysisk og mental stimuli.

Temakurs - Aktivisering av hund
Temakurs - Aktivisering av hund

Tid og sted

20. juni 2024, 18:00 – 20:00

Høvåg, Krossnesveien 8, 4770 Høvåg, Norge

Om dette kurset

Bli med på aktiviseringskurs! 

Dette er et kort og rimelig kurs med fokus på å gi deg som hundeeier noen nye verktøy du kan bruke for å gi hunden din det den har behov for av fysisk og mental stimuli. Kurset passer for alle hunder i alle aldre, og kan enkelt tilpasses til hver enkelt sine behov. 

Dato og tid: Torsdag 20.juni fra kl 18-20. 

Maks deltagere: 6stk

Sted: Hjemme hos meg i Høvåg

Pris: 500kr

Hva er et aktiviseringskurs? 

Her vil du og hunden din få teste ut forskjellige aktiviteter som er enkle å gjøre hjemme, som ikke krever mye utstyr, og som beriker hundens liv. Mine aktiviseringskurs baserer seg på teorien til den svenske hundepsykologen Anders Hallgren om hundens daglige behov. I boken "Mental aktivisering" snakker han om hvilke behov hos hunden vi må dekke hver eneste dag for at den skal ha et fullverdig liv. Akkurat som at vi mennesker ofte bruker "5 om dagen" om frukt og grønnsaker, har han utviklet hundens "4 om dagen": 

 1. Problemløsning (bruket hodet, og løse oppgaver selv)
 2. Nesearbeid (bruke luktesansen aktivt)
 3. Samarbeid (jobbe sammen med andre hunder eller mennesker)
 4. Kroppsbeherskelse (styrke- eller balansetrening)

Det å gå en tur med hunden dekker ikke nødvendigvis så mange behov for hunden annet enn daglig fysisk mosjon slik vi mennesker også trenger. Dersom du for eksempel lar den få tid til å snuse på bakken dekker du opp behovet for nesearbeid. Lar du den løpe løs i skogen hvor den får hoppe rundt i blåbærlyng og balansere på falne trær dekker du behovet for kroppsbeherskelse. Trener du på å gå pent i bånd oppfyller du mye av behovet for samarbeid. Og gjemmer du litt av middagen oppi en pappeske slik at hunden må finne ut hvordan den får åpnet esken lar du den få jobbe med problemløsning. 

Slike behov skal dekkes daglig for hunden, og derfor er det fint for oss hundeeiere å få litt påfyll og inspirasjon til hva vi kan gjøre med hundene våre for å unngå at de blir understimulert. Understimuli er ofte den grunnleggende årsaken til det vi anser som problematferd, og mange av problemene man får med hundene sine kan løses ved at hunden får dekket alle sine behov for aktivisering. 

Billetter

 • 1 ekvipasje med hund

  Sale ends: 19. juni, 20:00

  En hund og en fører

  kr 500,00
  +kr 12,50 service fee
 • 1 observatør

  Sale ends: 19. juni, 20:00

  Observatørplass uten hund. Mulighet til å stille spørsmål, men ikke delta på aktivitetene.

  kr 50,00
  +kr 1,25 service fee

Total

kr 0,00

Del dette kurset

bottom of page