top of page

Granskauens B-kull

Født: 28.10.2022

Mor: N UCH RLI RLII Bernegården's Ragnhild

Far: Kvitlabbens Rino

Farge: Svart

Hanner: 

Granskauens Bjarne Ragnhildsson

Granskauens Bjarte Ragnhildsson

Granskauens Bjørnar Ragnhildsson

Granskauens Bastian Ragnhildsson

Tisper: 

Granskauens Berit Ragnhildsdotter

Granskauens Bente Ragnhildsdotter

Granskauens Britt Ragnhildsdotter

Granskauens Borgny Ragnhildsdotter

Vi venter valper

B-kullet

Valpene ble født 28.oktober 2022. 

Inavlsgrad: 2,482% 5.gen

Samlet HD-index: 224

Farge: Svart

Mor: N UCH RLI RLII Bernegården's Ragnhild NO32479/20

Øyelyst: Fri

HD: A/B Index 114

Utstilling: N UCH Res.NordicCert Res.Cacib

Far: Kvitlabbens Rino NO57961/20

Øyelyst: PNK

HD: B/B Index 110

Utstilling: Cert

Valpene kom til verden natt til fredag 28.oktober og alle 8 var ute i løpet av 3,5 time. Et halvt døgn senere kom enda en krabat ut, men han var dessverre dødfødt. Det ble 4 tisper og 4 hannhunder, og til vår store overraskelse var alle sammen svarte. Tydeligvis sterke gener fra far Rino. Alle har vokst godt og jevnt, og mor er veldig flink til å ta seg av dem selv om det er tydelig slitsomt med et så stort kull. 

Litt om foreldrene:

Lexie er en veldig aktiv og sta dame som vet eksakt hva hun vil. Hun jobber aldeles ikke gratis, men når vi finner ut av samarbeidet er hun helt magisk å jobbe med. Hun er et arbeidsjern av de sjeldne, og hun yter alltid sitt ytterste i enhver situasjon. Hun har særdeles godt anlegg for spor, og har vist svært gode sporingsevner på rent instinkt. Hun har et godt jaktinstinkt hvilket må tas hensyn til med valpene hennes. Hun brukes til vanlig til Rallylydighet der hun går klasse 3 med et napp til Elite. Hun elsker å få jobbe, og krever å få være med på moroa til enhver tid.

Far Rino er også en aktiv, spretten og bestemt herremann som vet å sjarmere seg inn på de aller fleste. Han har en fantastisk tilpasningsevne, og er med på campingturer, bilferie og all mulig moro med sine foreldre. Han tar utfordringer på strak arm, og er en utrolig tillitsfull hund. 

Valpene forventes å bli aktive, rasetypiske, arbeidsomme og lærevillige individer som kommer til å kreve sitt fra sin eier, og som kommer til å gi endeløs hengivenhet til sin nye familie. 

Sosialisering

Siden været ikke har tillatt oss å ha valpene så mye utendørs som vi i utgangspunktet skulle ønske, så har vi måttet finne alternative måter å prege valpene på. Midt på dagtid har det vært fra 0 til -5 grader ute, så vi har hatt dem noen få minutter utendørs av gangen i starten. Når de etter hvert nærmet seg 6 uker gamle får de litt mer utetid i snøen, men det begrenses fortsatt tidsmessig. 

For at valpene skal få oppleve mange forskjellige mennesker har vi hatt besøk av mange folk her i hus. Matmor til Rino kom ned på besøk, flere av valpekjøperne har vært her, og en del av våre venner og familie har kommet for å hilse på. De har også fått være med til Stig sin familie og hilst på mange barn, og til Ina sine besteforeldre der de fikk treffe Sheltiene i hus. 

Til daglig bor valpene i bingen sin i stua vår, slik at de får med seg alle lyder og omgivelser som en vanlig hverdag bringer med seg. Det inkluderer robotstøvsuger, askesuger/støvsuger, mopp, ting som faller i bakken, musikk, lyd fra TV osv. Vi forsøker å utsette dem for alle mulige lyder vi kan tenke oss at de trenger å bli vant til, og forventer at våre valpekjøpere gjør det samme. 

I bingen har de også flere forskjellige elementer som skal hjelpe dem til å bli trygge hunder. De har myke senger og tepper, hardt underlag som parkett og aviser, kunstgress der de skal gå på do (og de begynner å bli veldig flinke til å bruke doen - selv om det selvfølgelig er uhell hele tiden). De har tunnel å løpe gjennom, en boks å gå inn i, rangle å gå under osv. De har også fått være med i stallen ved gjentatte anledninger slik at de har fått lukte på mange nye lukter, og testet ut flere forskjellige underlag som tregulv, betonggulv og flis. 

Det er utrolig viktig for oss at valpene får det beste mulige utgangspunktet, og at valpekjøperne fortsetter den jobben vi her har startet på. 

Lexie med valpene
Lexie med valpene

ca 2 uker gamle:

4,5 uker gamle:

bottom of page